Aluehallituksen kokous 24.10.

Kainuun aluehallituksen käsittelyssä tämän päiväisessä kokouksessa ovat olleet mm. suun terveydenhuollon palvelusetelin arvon nostaminen, henkilöstövalinnasta tehty oikaisuvaatimus ja tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessaan 2021 tekemiin havaintoihin vastaaminen.

”Tarkastuslautakunta on esittänyt aiheellisia huomioita uuden organisaation valmisteluun ja tulevaisuuteen liittyen. Haasteet ovat isoja, ja on erityisen tärkeää, että myös luottamushenkilötoimielimet nostavat näihin liittyviä kysymyksiä esiin”, kommentoi hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg.

Katsauksessa aluehallitukselle tuotiin tiedoksi myös tilanne kuntien kanssa käytävistä investointikeskusteluista. ”Kunnat ja Kainuun sote ovat aiemmin valmistelleet kiinteistöihin liittyviä investointeja, mutta hyvinvointialueen osalta päätöksiä ei ole tehty. Taloudellinen tilanne on tiukka, eikä hyvinvointialueen rahoituspohja nykyisellään mahdollista kuin pakolliset investoinnit sekä sellaisia investointeja, jotka suoraan alentavat käyttökustannuksia. Asioita käydään kuntien kanssa hyvässä hengessä läpi, joten jatkamme valmistelua”, kertoo Jukka Lindberg.

Lue lisää tiedotteesta