Avoin haku Kainuun hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon

Avoin haku Kainuun hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon

Kainuun hyvinvointialueen nuorisovaltuuston toimikaudelle 2022–2024 haetaan viittä (5) ns. vapaata edustajaa. Avoimen haun hakemuksissa hakijan tulee kertoa ikänsä ja kotikuntansa sekä perustella motiivinsa tulla mukaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuustoon voidaan nimetä 13-25 -vuotias nuori.

Nuorisovaltuusto on hyvinvointialuelakiin perustuva vaikuttamistoimielin, joka on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä Kainuun hyvinvointialueella.  Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on toimia oman kuntansa tai kaupunkinsa nuorten edunvalvojana. Nuorisovaltuuston jäsen ei kuitenkaan toimi hyvinvointialueen luottamushenkilönä tai viranomaisena (hyvinvointialuelaki § 35 ja 74). Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto toimii myös pyydettäessä Kainuun maakuntaliiton kehittämisen ja päätöksenteon vaikuttamistoimielimenä.

Kainuun hyvinvointialueen nuorisovaltuusto koostuu 15 jäsenestä siten, että Kainuun jokaisesta kunnasta nimetään yksi (1) jäsen ja yksi (1) varajäsen hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon.  Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta sekä Kajaanin ammattioppilaitoksen oppilaskunnasta nimetään molemmista yksi (1) jäsen kummastakin sekä heille varajäsenet.  Näiden lisäksi nuorisovaltuustoon valitaan avoimen haun kautta viisi (5) vapaata edustajaa varsinaisiksi jäseniksi, sekä heille varajäsenet.

Esitykset yhteystietoineen pyydämme toimittamaan 26.8.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: kirjaamo.hyvinvointialue@kainuu.fi

Lisätietoja:
Kainuun soten sosiaalialan erikoissuunnittelija Marja-Liisa Ruokolainen, puh. 044 797 0168, marja-liisa.ruokolainen@kainuu.fi.