Nuorisofoorumi Oulussa 21.11.2022

Hyvät nuoriso-ohjaajat/kuntien yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan liitto ja liiton nuorisovaltuusto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto sekä POPnuva-hanke järjestävät Nuorisofoorumin maanantaina 21.11.2022 Lääninhallitustalossa (Linnankatu 3, Oulu). Foorumiin kutsutaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun nuorisovaltuutettuja. Olette saaneet tapahtumasta ja siihen liittyvistä käytänteistä ennakkotietoa ”Save the date” -kutsun ja WhatsApp -viestin kautta.
Nuorisofoorumin teemana on nuorten mielenterveys. Foorumin aikana kuullaan erilaisia puheenvuoroja mielenterveyteen ja sen haasteisiin liittyen. Yhtenä foorumin esiintyjistä on Duudsoneista tuttu Jarno Laasala. Iltapäivällä ohjelmassa on eduskuntavaalipaneeli, jossa nuoret pääsevät esittämään kiperiä kysymyksiä panelisteille. Osa tapahtumasta striimataan, jolloin foorumia pääsevät seuraamaan myös muut kuntanne nuoret mukaan lukien nuorisovaltuustonne jäsenet. Päivän ohjelma on ohessa liitteenä. Foorumi alkaa kello 9.00 ja päättyy kello 16 mennessä. Paikan päällä osallistuville tarjotaan päivän aikana lounas ja kahdet kahvit. Ilmoittautumisen tulee tapahtua 1.-15.11.2022 välisenä aikana. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Mitä toivomme Teiltä

Nuoren kulkeminen ja osallistuminen POPnuva:n kokouksiin ja tilaisuuksiin tapahtuu yhdessä kunnan nuoriso-ohjaajan tai muun työntekijän kanssa. Kuntienne sivistystoimen johto on hyväksynyt toimintatavan. Toivomme, että tarvittaessa mahdollistatte nuorten osallistumisen nuorisofoorumiin kyydityksien osalta, vakiintuneen käytänteen mukaisesti. Tarvitsemme apuanne myös nuorten ilmoittautumiseen sekä striimauslinkin jakamiseen.
Nuorisofoorumiin osallistuminen paikan päällä ei ole ohjaajille mahdollista tilarajoitteen takia. Sen sijaan teillä on mahdollisuus seurata foorumia striimattavin osin etänä Pohjois-Pohjanmaan liiton Siikasalissa (Poratie 5 A, 3. kerros). Siikasali on varattu päiväksi käyttöönne ja siellä tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Omakustanteinen ruokailumahdollisuus on alakerran Antellin ravintolassa. Liitossa on käytössä ParkkiPate-pysäköintipalvelu ja päätelaite löytyy alakerran aulasta hissin vierestä. Voitte ilmoittaa tulostanne Pohjois-Pohjanmaan liittoon sähköpostiin: anu.saarela@pohjois-pohjanmaa.fi.